Annika Mårtensson har arbetat med sälj och exportfrågor i 20 år. Hon är utbildad som International Key Account Manager och ledarskap. Har erfarenhet både av B2C och B2B försäljning; återförsäljare, agenter, distributörer. Hon har arbetat på t ex. Ströman AB, Sandberg Wallpaper, Orrefors Kosta Boda, Bolon AB.

Arbetet har tagit henne runt i världen på olika uppdrag, både med att starta nya marknader och utveckla etablerade kunder. På Bolon AB började hon först med uppdraget med att starta den svenska marknaden. – Det var ett fantastiskt arbete, att få göra allt från grunden med en i stort sett okänd produkt. Jag kommer ihåg exakt var jag var när jag fick den första ordern från RNB, som skulle ha ett golv till Brothers butikskoncept. Hårt arbete gav resultat och ett par år fortsatte Annika som export manager med ansvar för länder som Mellan Östern, Indien, Ryssland och USA.

Under åren har nätverket byggts upp och kontakter finns runtom i världen. Otaliga möten har hållits och också gett erfarenheter om affärskultur, med direkt och indirekt kommunikation, något hon upplever som mycket spännande och roligt.
– Som person är jag mycket drivande och målinriktad, och ger mig inte förrän en uppgift har klarats av, även om det tar tid. Uthållighet är en viktig egenskap när man sysslar med export.

Annika Mårtensson är rådgivande konsult hos Småföretagarnas Riksförbund, medlem i Företagarna, E-handelsstaden och i Styrelseakademin.