Annika Mårtensson har arbetat med försäljning och export i över 20 år. Hon är utbildad International Key Account Manager och inom ledarskap. Annika har erfarenhet både av internationell B2C och B2B; återförsäljare, agenter, distributörer, både att starta upp nya marknader och att utveckla befintliga. Hon har arbetat på t ex. Ströman AB, Sandberg Wallpaper, Orrefors Kosta Boda, Bolon AB. Konsultuppdragen idag kommer från småföretag som behöver stöttning i allt som rör export, ofta just försäljningen, till exempel Ulricehamns Tapetfabrik och CoP+ AB. 

Arbetet har tagit henne runt i världen på både nya och etablerade marknader. För Bolon AB startade hon den svenska marknaden. -Ett fantastiskt uppdrag! Jag fick göra allt från grunden med en i stort sett okänd produkt till succé. Efter ett par år fortsatte karriären som Export Manager, med ansvar för länder som Mellan Östern, Indien, Ryssland och USA.

Resandet runt om i världen har tack vare otaliga möten har gett många kontakter. Det har också gett erfarenheter om affärskultur, något hon upplever som utmanande och givande. – Export är försäljning i kvadrat,  med fler parametrar att ta hänsyn till, vilket jag älskar.  Som person är jag mycket drivande och målinriktad. Jag ger mig inte förrän en uppgift har klarats av, även om det tar tid. Uthållighet är en viktig egenskap när man sysslar med export.

Annika Mårtensson är rådgivande konsult hos Småföretagarnas Riksförbund, medlem i E-handelsstaden och i Styrelseakademin och Certifierad styrelseledamot. Hon samarbetar med Sweden on the go, ett internationellt konsultnätverk med specialister och SweNetic som är experter på plats i Dubai för Mellanöstern.